İlişkinizin iyi gitmesini istiyorsanız


Kadınlar aşık oldukları zaman -en akıllıları bile- aşkın büyüsüne kendilerini kaptırıp bir takım hatalar yapıyorlar. Bu hatalar bir süre sonra ilişkide sorunlar yaşanmasına hatta ayrılığa kadar götürebiliyor. İlişkinizi ayrılığa kadar sürükleyecek bu hatalara düşmemek için bunların farkına varmanız ve önerilerimizi dikkate almanız faydalı olacaktır.
Onun koruyucu meleği olmaktan vazgeçin
Erkeğinizin binbir türlü sorunu olabilir; işiyle ilgili sorunları olur, parasa sıkıntı çekiyor olabilir, arkadaşlarıyla ilişkileri konusunda sorunlar yaşıyor olabilir.. bu liste böyle uzar gider. Tabi ki böyle bir durumda ona yardımcı olmanız, onun yanında olduğunuzu hissettirmeniz gerekir. Ama bunun dozunu bilerek… Eğer onun koruyucu meleği olmaya soyunursanız bir de bakarsınız ki elinizden uçmuş gitmiş. Sonra bu kadar fedakarlığın karşılığı bu mu olacaktı diye kendi kendinizi yer durursunuz. Bunun için eğer sonradan pişman olmak istemiyorsanız sınırı nereye çizeceğinizi iyi bilin, sorunlarıyla ilgileneceksiniz tabi ki ama bütün sorunlarını siz çözmeye kalkarsanız sonradan kendinizi yalnız bulacağınızı unutmayın.
İlişkiyi sadece cinsellik olarak görmeyin
Cinsellik bütün ilişkilerin vazgeçilmezidir. Ama birlikte geçirdiğiniz zamanın çoğu yatakta geçiyorsa durup düşünmekte fayda vardır. Tutkulu bir aşk bazen yalnız olmaya tercih edilebilir ama belli bir yerden sonra sadece cinsellik tatmin etmez. Sadece iyi bir cinsel hayatla tatmin olan kişiler duygusalık içeren ciddi ilişkilerde başarısız olabilirler. İlişkinizin cinsellikten öteye gidip gitmeyeceğini anlamak için birlikte bir takım sosyal aktivitelerde bulunmayı deneyin. Eğer başarısızsanız boşa vakit kaybediyor olabilirsiniz.
Ne düşündüğünüğü tahmin etmesini beklemeyin
Birbirinize ne kadar yakın olursanız olun aranızda telepatik bir bağ oluşması mümkün değildir. Bu yüzden en iyisi işi sevgilinizin tahminlerine bırakmaktansa açık açık konuşun. Ayrıca erkeklerin kadınlar kadar güçlü içgüdüleri yoktur. Bu yüzden sizinle ilgili bir takım şeyleri hissetmelerini veya anlamalarınızı beklerseniz daha çok beklersiniz. Yanlış anlamayın bunun sebebi size önemsememeleri ya da ilgilenmemeleri değildir, sadece içgüdüleri fazla gelişmemiştir. Bu yüzden hislerinizi açıkça ifade edin.
Herşeyi unutup hayatınızı ona adamayın
Yeni başlayan bir ilişkide günün 24 saati onu düşünmek hoş olabilir. Ama uzun dönemde bunu bütün hayatınıza yayarsanız birçok kaybınız olacaktır. Sevgilinizi hayatınızın odak noktasına koymak ve hayatınızı ona adamak bir süre sonra onun sizden kaçmasına neden olabilir. Bu onun için ağır bir sorumluluktur ve kendini ağır bir baskı altında hissedebilir. Ayrıca bu durum kız arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi de olumsuz yönde etkiler. Hayatınızı sevgilinize adayıp kız arkadaşlarınızı ihmal ederseniz kız arkadaşlarınız da sizden uzaklaşmaya başlar.
İlişkinizin çok hızlı gelişmesi için çalışmayın
İlk görüşte aşka inansanız da gerçek anlamda aşk, sevgi, bağlılık gibi duygular zamanla gelişir, olgunlaşır. İlişkinin başında baskı yapmak onu kendinizden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Siz üstüne gittikçe sizden kaçar. Bu durumda yapılabilcek en iyi şey olayları kendi gelişimine bırakmaktır